עמוד הבית » אוכל » 3 מתכונים מהירים להכנה – עד 15 דקות הכנה
Megg, January 4, 2012, via Flickr
Megg, January 4, 2012, via Flickr

3 מתכונים מהירים להכנה – עד 15 דקות הכנה

לשים בקופסא ולקחת לעבודה

בואו נודה בזה – אנשי הייטק, ילדים, נשות קריירה. לרוב, אתם אוכלים בחוץ. הסיבות בדרך כלל נחלקות ל2, בין אם אתם עצלנים או בין אם אתם חסרי זמן. מה קורה כשנמאס לכם לאכול ג'אנק לארוחת צהרים ולחזור למשרד עם בטן נפוחה, תשושים, עייפים וממתינים בקוצר רוח שיגמר היום. תכלס לא מדובר רק על תשישות ועייפות לאחר ארוחה כבדה, אלה מדובר על קלוריות מיותרות וגם על הוצאות כספית גדולה. לכן, אתן לכם כמה מתכונים קלילים שתוכלו לשים בקופסא ולהביא לעבודה.

1. ירקות מאודים

מה צריך:

  • 1 חציל בינוני
  • 1 קישוא
  • 1 פלפל אדום או צהוב או ירוק
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 שן שום
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה:

  • לפרוס את הירקות לפרוסות (כסנטימטר). להניח על נייר אפיה
  • להבריש עם מברשת אפיה את הירקות בשמן זית. (יש להפוך את הירקות לאחר 15 דקות ולהבריש מהצד השני)
  • לפזר מעט מלח (עדיף גס) ומעט פלפל שחור
  • יש לכוון את התנור ל 230 מעלות, ולהמתין כ – 45 דקות או עד ש הירקות מתרככים

בתיאבון!

 

אין זמן לארוחת בוקר
אין זמן לארוחת בוקר

2. דג אמנון עם תפוחי אדמה

דג אמנון (אלה שנמכרים ביחידות בוואקום) אפייה שלו מאוד מהירה (15 דקות) לכן אל תבהלו!

מה צריך:

  • דג אמנון קפוא
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • מעט כוסברה (כף)
  • מעט לימון
  • שן שום
  • מעט מלח, פפריקה מתוקה, שמן זית ופלפל שחור

הוראות הכנה:

לדג לוקח כ – 15 דקות אפיה. לכן, מומלץ להתחיל בתפוחי אדמה. יש לפרוס אותם לפרוסות ולהניח על נייר אפיה או תבנית למרוח שמן זית מעט פלפל שחור ומלח.

הדג – לשטוף היטב את הדג. בקערית נפרדת או בצלחת, יש לערבב שמן זית, לימון, שום (לחתוך לחתיכות קטנות), מלח, פלפל ופפריקה. למרוח במברשת או בעזרת האצבעות את התערובת על כל הדג.

יש להמתין כ – 10 דקות כדי שהתערובת תיספג בדג. (לא חובה)

לכוון את התנור ל – 230 מעלות ולהכניס את התפוחי אדמה ולאחר רבע שעה לצרף את הדג ולאפות עוד רבע שעה.

בתאבון!

 

3. חזה עוף עם שעועית ירוקה

מה צריך:

  • כ – 300 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
  • שעועית ירוקה (רצוי קפואה), כחצי חבילה
  • 2 שיני שום
  • 5 עגבניות שרי (לא חובה)
  • מעט פלפל שחור, מלח
  • מעט רוטב טריאקי

הוראות הכנה:

ראשית, יש לטגן את קוביות חזה העוף יחד עם עגבניות שרי (פרוסות) ויחד עם שיני השום בשמן זית. לא לשכוח לערבב מעט.

לאחר שהחזה עוף מעט לבן, יש להוסיף את השעועית, את הטריאקי והתבלינים, מעט מים ולבשל כ – 20 דקות על אש.

בתאבון!

About אתי דהאן

מנהלת מכירות בחברת כתיבת תוכן סרבולה, המספקת לבעלי אתרים מגוון שירותי תוכן איכותי כגון: כתיבה שיווקית (קופירייטינג), כתיבת מאמרים, תרגום ועוד. חיה ונושמת תוכן :)

Check Also

סדנאות בישול ואפיה לבנות

סדנת בישול לבנות-האטרקציה שמגבשת ביום ההולדת

היכן מתחילים? מחפשים רעיון מוצלח לחגיגת יום הולדת לבנות? בעקבות שפע תכניות הבישול, כולל תחרויות …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *