עמוד הבית » אוכל » מתכונים מדליקים לפסח: מצה-ברייט עם חלב
מצה-ברייט עם חלב

מתכונים מדליקים לפסח: מצה-ברייט עם חלב

פסח הוא אחת התקופות הקשות ביותר של השנה – לרובנו קשה להתמודד עם אובדן חלק כה גדול מהאוכל שאנחנו אוכלים כל יום, שהוא חמץ; פסטה, לחם, פתיתים הם חמץ, אבל כך גם שניצלים, קציצות רבות, נודלס ועוד מוצרי בסיס. כדי לסייע לכם להתמודד עם החג, הנה שני מתכונים מוצלחים מהמטבח האשכנזי: מצה-ברייט עם חלב, בגרסה מלוחה ובגרסאה מתוקה.

מצה-ברייט פטריות, מרקם חלב וגבינה מלוחה

מצה-ברייט פטריות וגבינה מלוחה היא מנה מוצלחת לארוחת הצהריים, שכוללת שפע של טעמים מוצלחים ומעניינים. ילדים וקשישים כאחד יהנו ממנה, שכן היא נוחה לאכילה, מפתיעה בטעמיה והיא תאווה לחיך ולעיניים כאחד.

מרכיבים:

  • מצה רגילה
  • כוס חלב, קר
  • זוג ביצים
  • שלוש פטריות שמפיניון
  • בצל סגול
  • גבינה בולגרית
  • חמאה
  • תבלינים בסיסיים – מלח, פלפל, מוסקט.

הכנה:

  1. שברו את המצה לחתיכות בינוניות, השרו אותן בקערה עם החלב.
  2. חיתכו את הבצל לפרוסות ארוכות, וטגנו אותו בחמאה במחבת גדול.
  3. חיתכו את הפטריות לפרוסות. כשהבצל מטוגן ומתחיל להיות שקוף, הוסיפו אותן למחבת.
  4. טירפו את הביצים, ואז הוסיפו אותן לקערת ההשרייה. ערבבו היטב, תבלו במלח, פלפל ומוסקט, והוסיפו הכל למחבת.
  5. במחבת, ערבבו היטב את כל המרכיבים, והמשיכו לטגן במשך כשתי דקות.
  6. חיתכו את הגבינה הבולגרית לקוביות, והוסיפו אותן למחבת – בנקודה הזאת. התבשיל אמור להתחיל להתמצק, והוספת הגבינה בנקודה זאת תאפשר פיזור נוח שלה ותאפשר לה להימס בקלות, מבלי להעלם לחלוטין אל תוך הבלילה.
  7. המשיכו לטגן עד שהתבשיל מוצק, וניתן להבחין בחתיכות המצה לצד המרכיבים האחרים. העבירו לצלחת ואיכלו בתאבון.

מצה-ברייט חלבי ומתוק

ילדים תמיד אוהבים להעיר את הוריהם בבוקר שלאחר הסדר ולדרוש את המעדן החגיגי של פסח – מצה-ברייט מתוק לארוחת הבוקר. הורים טרוטי-עיניים הכינו את המנה הזאת מאז יציאת מצריים, וימשיכו לעשות זאת להנאת ילדיהם במשך שנים רבות.

מצה-ברייט מתוק הוא גרסת הפסח של פאנקייקים או לחם-צרפתי: מדובר במעדן מתוק וטעים, שניתן לאכול כמו שהוא, עם ריבה או סירופ מייפל ואפילו עם מעט סוכר מפוזר מלמעלה.

מרכיבים:

  • מצה גדולה
  • כוס חלב, קר
  • זוג ביצים
  • תמצית ווניל
  • תמצית רום
  • כפית סוכר
  • חמאה

הכנה:

  1. שיברו את המצה לחתיכות קטנות, והשרו אותן בקערה עם החלב הקר.
  2. טרפו את הביצים, הוסיפו לקערת ההשרייה וערבבו היטב. הוסיפו את כפית הסוכר, מעט תמצית ווניל ותמצית רום, וערבבו היטב.
  3. במחבת בינוני המיסו חמאה, ואז הוסיפו את הבלילה. טגנו עד שהיא מוצקה, ושהחלב מתאדה. העבירו לצלחת.
  4. כאמור, את המצה-ברייט המתוקה ניתן לאכול עם ריבה, סירופ או סתם סוכר מפוזר מלמעלה.

בתאבון, וחג שמח!

About צוות האתר

מגזין תוכן ויראלי וחדשותי במגוון נושאים כמו טכנולוגיה, זוגיות, כלכלה ועוד. רוצים לכתוב לנו? צרו קשר.

Check Also

סדנאות בישול ואפיה לבנות

סדנת בישול לבנות-האטרקציה שמגבשת ביום ההולדת

היכן מתחילים? מחפשים רעיון מוצלח לחגיגת יום הולדת לבנות? בעקבות שפע תכניות הבישול, כולל תחרויות …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *