עמוד הבית » אוכל » תהליך קלייה של פולי הקפה

תהליך קלייה של פולי הקפה

אתם אוחזים בידכם את ספל הקפה, הארומה המשכרת כבר עולה באפכם, והנה אתם לוגמים מהמשקה המיוחד בטעם שאתם מעדיפים. האם נתתם לבכם לתהליך הממושך שעוברים הפולים מאז היו צמח טבעי ועד שהגיעו להרוות את צימאונכם? אחד השלבים המרכזיים בתהליך עיבוד פולי הקפה הוא שלב הקלייה. קליית פולי קפה הוא השלב העיקרי והוא זה שמשפיע יותר מכל על טעם הקפה. במהלך הקלייה משתנות התכונות של פולי הקפה והם מאבדים כעשרים אחוזים מהמשקל שלהם. הנפח גדל ונוצרות תרכובות כימיות אשר הן אלו שיוצרות את הטעם ואת הארומה של משקה הקפה. אופן הקלייה משפיע על הטעם ועל סוג הקפה.

כיצד מתבצעת קלייה של פולי קפה?

אל בית הקלייה מגיעים שקים ובהם פולי קפה. לאחר ניקיון ראשוני והפרדת עצמים בלתי רצויים מועברים הפולים אל מכלי האחסון. מהמכלים מועברים לקלייה פולים בכמות מותאמת לקיבולת של התנור. תחילה מייבשים את פולי הקפה ורק לאחר מכן מתחילים בקלייה עצמה. בראשית הקלייה סופגים הפולים את החום שמופנה לעברם. החום הוא זה שיוצר את התפתחות התרכובות הכימיות אשר יוצרות את הארומה ואת הטעם הרצוי. ואילו בהמשך הקלייה משחררים הפולים את החום שהם ספגו לתוכם, וזו הסיבה בגינה מפחיתים את החום של התנור בהדרגה. עד כי לקראת סיום הקלייה כמעט ואין צורך לחמם עוד את התנורים.

סיום תהליך הקלייה

השלב המשמעותי ביותר לטעם של הקפה הוא שלב סיום הקלייה. בעת שפולי הקפה מגיעים לטמפרטורה הרצויה בהתאם לסוג הקפה אותו מייצרים, מעבירים אותם אל קרוסלה ייעודית אשר תפקידה לקרר את הפולים. לאחר מספר דקות של קירור מועברים הפולים אל מיכל אטום בו הם ישהו למשך כארבעים ושמונה שעות. זמן זה נועד לספק לפולים זמן של רגיעה מהתהליך המשמעותי אותו הם עברו בתהליך הקלייה.

שתי שיטות קלייה עיקריות

קיימות מספר שיטות קלייה. אך שתי שיטות עיקריות משמשות את בתי הקלייה בתהליך עיבוד פולי קפה ועיבודם לכדי מוצר מוכן לשימוש.

שיטה ראשונה – שיטת המגע

הפולים מוכנסים אל תוף מתכת המונח מעל תא שריפה אשר מחומם באמצעות להבה. כאשר הפולים באים במגע עם תוף המתכת הם מתחממים ונקלים. בתוף קיימות כנפיים מיוחדות אשר נועדו להבטיח כי כל פול ייחשף לחום במידה הרצויה כך שכל כמות הפולים יעברו את התהליך במידה זהה. זו השיטה המסורתית אשר מוכרת ושימושית לאורך שנים.

שיטה שנייה – שיטת האוויר החם

בשיטה זו מחממים אוויר לטמפרטורה גבוהה. האוויר החם מוחדר אל תוף מסתובב שבו נמצאים הפולים. בשיטה זו ניתן לשלוט על התהליך ולווסת את עוצמת החום, את העיתוי ואת הדיוק הנדרשים. כמו כן הקלייה מהירה יותר וניתן לקלות כמות גדולה יותר של פולי קפה בו זמנית.

About צוות האתר

צוות האתר
מגזין תוכן ויראלי וחדשותי במגוון נושאים כמו טכנולוגיה, זוגיות, כלכלה ועוד. רוצים לכתוב לנו? צרו קשר.

Check Also

סלסלת פירות

הבופה המושלם לאירוח חברים בבית

מתכננים מפגש חברים, ומחפשים את הפיתרון האידיאלי לאירוח? סלסילת פירות מעוצבים היא התשובה המושלמת. סלסילת …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *