עמוד הבית » בריאות ותזונה » איך בוחרים מזון על לשיפור תזונת המשפחה?
מזון על- אסאי

איך בוחרים מזון על לשיפור תזונת המשפחה?

תרבות השפע ומזון על

תרבות השפע יחד עם אורח החיים המודרני הביאו למצב בו חלק גדול מאוכלוסיית העולם צורך מזון מעובד עתיר סוכר, שומן, נתרן, מונו סודיום גלוטומט ועוד מרכיבים שבמקרה הטוב אינם תורמים לבריאותנו, ובמקרה הרע מזיקים לה.

 

עם חלוף השנים, כאשר השמנה, סוכרת, יתר לחץ דם ומחלות נוספות תפחו למימדי מגיפה, החל לפרוח הטרנד של תזונה בריאה. הכוכבים העולים של התזונה הבריאה הם מזונות העל, המכילים מינרלים, חומצות אמינו, ויטמינים ונוגדי חמצון, שכולם עוזרים לנו לשמור על גוף בריא וחזק. במאמר הבא ננסה לענות על השאלה כיצד לבחור מזון על ואוכל בריא שיעבדו בשבילכם.

 

שפע של אפשרויות והבטחות

מול שפע ההבטחות שמפזרים משווקי מזונות העל השונים עומד האדם הפשוט ותוהה מה מכל מזונות העל ישמור על בריאותו ועל בריאות בני משפחתו. האם לרכוש את כל המוצרים? ואם לא, כיצד לבחור מתוכם את אלו שמתאימים לו? מובן מאליו שלא ניתן לצרוך ולרכוש את כל הרשימה הארוכה של מזונות העל, לכן, הצעד הראשון שעליכם לעשות, הוא לבדוק בבית, לפני שאתם יוצאים לסופר, את מזונות העל השונים, ואת התכונות המיוחסות להם, ולצמצם את הרשימה בדגש על מזון על ואוכל בריאות שמתאימים לצורכיהם, גילם ובעיותיהם הבריאותיות של בני הבית.

 

טיפ –  מומלץ להצליב מידע מכמה מקורות, בכדי לוודא שלא מדובר בהבטחות שווא.

 

מזונות על שלא ידעתם שאתם אוכלים

הכינוי "מזון על" נשמע כמשהו פלאי ולא שגרתי, אולם רבים ממזונות העל הם מוצרים שאתם נוהגים לצרוך באורח יומיומי, פשוט לא ידעתם שהם מוגדרים כמזון על. בין השאר נכללים בקבוצה זו פירות וירקות, טחינה, עלים ירוקים, וקקאו גולמי טבעי.

 

כדאי לבדוק מה הדרך המומלצת לצרוך אותם, למשל כשמדובר בקקאו, ההמלצה היא לצרוך קקאו שהוכן מאבקת קקאו עשויה פולי קקאו נא, ואם אתם אוכלים שוקולד, עדיף שיהיה שוקולד מריר. אם תרצו לצרוך משקה על מפנק, תוכלו להכין לעצמכם שוקו מאבקת קקאו נא, ואם אתם גבר או אישה בגיל המעבר, תוכלו להוסיף למשקה אבקת זרעי מאקה. אם זיהיתם ברשימת מזונות העל מוצרים שכלולים בדיאטה הרגילה שלכם, תנו להם מקום של כבוד בתפריט היומי.

 

שאלה של טעם

אוכל צריך להיות טעים, גם אם מדובר במזונות על. לכן כשאתם מתלבטים איזה מזון על לרכוש, סננו החוצה מזונות שאינם לטעמכם. למשל, ספירולינה וכלורלה הן אצות הנחשבות למזונות על, אך טעמן של האצות אינו ערב לכל חיך, אותו הדבר נכון לגבי פטריות, שמנים ועוד. סננו החוצה מרשימת הקניות את מזונות העל שאינם ערבים לחיככם, שכן, סביר להניח שממילא לא תצרכו אותם.

 

התאמה אישית

אם אתם סובלים מבעיה בריאותית, כמו יתר לחץ דם, סוכרת, או עודף כולסטרול, חפשו את מזונות העל הנחשבים כיעילים בהתמודדות עם בעייתכם.

 

טיפ – אל תצפו שמזון על יפעל כתרופת קסם, זה לא עובד כך. יש להקפיד על תזונה מתאימה ואורח חיים בריא, ולהתמיד בכך בשביל לייצר שינוי מיטיב לאורך זמן.

 

About צוות האתר

צוות האתר
מגזין תוכן ויראלי וחדשותי במגוון נושאים כמו טכנולוגיה, זוגיות, כלכלה ועוד. רוצים לכתוב לנו? צרו קשר.

Check Also

מעבדות מחקר ופיתוח בתעשיות המזון, הקוסמטיקה , הרפואה ועוד, זקוקות לאמצעי אחסון , קירור והקפאה מקצועיים, יעילים ואמינים. חברות שונות מייצרות מקררים ומקפיאים ייעודיים למעבדות מחקר – מה הם התקנים והדרישות על פיהם נמדדים המקררים, ואילו מקררים למעבדות מחקר קיימים בשוק – על כך בשורות הבאות. תקן 126 חומרים שונים זקוקים לתנאי אחסון שונים, וכשמדובר בחומרים לצורכי מחקר בתעשיות המזון, הקוסמטיקה, והרפואה, הקפדה על נהלי אחסון קירור והקפאה מתאימים הכרחית לשמירה על סטנדרטים של היגיינה, בריאות הציבור ותקינות המחקר. לצורך כך, הוציא משרד הבריאות תקן שנקרא תקן 126, המגדיר תנאי אחסון, קירור והובלה של תכשירים ותרופות בתעשייה, ברשתות המסחר, בבתי המרקחת ובמעבדות המחקר. על כל מערכות הקירור והאחסנה בתעשייה לעמוד בתקן זה. לכן אם ברצונכם לרכוש ציוד קירור והקפאה למעבדת מחקר, דרשו קודם כל תעודה המעידה על עמידה בתקן 126. מגוון מקררים ומקפיאים חברות המתמחות בייצור מקררים ומקפיאים למעבדות מחקר מציעות מגוון דגמים של מקררים ומקפיאים בעלי נפח וטמפרטורות קירור שונים, בהתאם לצורך. הדגמים נבדלים זה מזה בטמפרטורת הקירור, בנפח האחסון ובעיצוב, כאשר טכנולוגיות הקירור המתקדמות מאפשרות בקרה ושליטה על הטמפרטורה בתאי האחסון, נעילה מבוקרת של המקרר ואף ניטור של הלחות בתא האחסון. בין השאר תמצאו מקררים מותאמים לאחסון דם, מקפיאים להקפאה עמוקה בטמפרטורות של עד מינוס 60 מעלות צלסיוס, מקררים קומפקטיים, ומקררים המותאמים לאחסון חמרים עדינים, הדורשים תנאי אחסון מבוקרים ויציבים במיוחד. כמו כן, ניתן למצוא מקררים למעבדות בעלי דלתות זכוכית שקופות, או דלתות אטומות. ולידציה כל המקררים לשימוש במעבדות צריכים לעמוד בתקן 126, וכן לעבור בדיקות ולידציה - הוכחה מתועדת, לאישור כי הם עומדים בתקנים, בתנאים הנדרשים, ובתיאור המוצר. מקררים ומקפיאים למעבדות חייבים לעמוד בבדיקות ולידציה, קיימות מספר בדיקות, ביניהן שלוש בדיקות ולידציה הכרחיות: • IQ – ולידציה להתקנה של המכשיר • OP – ולידציה לפעילות המערכת • PQ – ולידציה לביצועי המערכת. כשאתם רוכשים מקררים למעבדת המחקר שלכם, רכשו מקררים העומדים בתקן 126, ובבדיקות IQ, OQ , PQ. אם הספק אינו יכול לספק תעודות המאשרות עמידה בתקנים וולידציה, חפשו ספק אחר. ציוד מקצועי איכותי טכנולוגיות הקירור המתקדמות הקיימות כיום מאפשרות למפעילי מעבדות מחקר לרכוש מקררים ומקפיאים המותאמים במיוחד לצורכי המעבדה, ולאחסון החומרים בהם צוות החוקרים משתמש. ציוד קירור והקפאה מתאים מאפשר לצוות לאחסן את החומרים בתנאים אופטימאליים, וכך לבצע מחקר איכותי ואמין. מקררים למעבדות מאפשרים לחוקרים לשמור את חומרי המחקר בתנאים אידיאליים, תוך שמירה על טמפרטורת אחסון ותנאי אחסון יציבים. ברכישת ציוד מקצועי למעבדות לא כדאי להתפשר, ובכדי לערוך ניסוי איכותי ואמין יש לרכוש את הציוד הטוב והמתקדם ביותר שניתן, לכן יש לפנות לספק אמין העובד עם מספר חברות מובילות בתחום, ולרכוש מקררים ומקפיאים מקצועיים, ואמינים, העומדים בכל התנאים והבדיקות הנדרשים.

סוגי מקררים למעבדות מחקר ותפקידם

מקררים למעבדות- למה צריך אותם? מעבדות מחקר ופיתוח בתעשיות המזון, הקוסמטיקה , הרפואה ועוד, זקוקות …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *