עמוד הבית » אוכל » 4 מתכונים המכילים קפה

4 מתכונים המכילים קפה

אוהבים קפה? להלן 4 מתכונים בכיכובו:

עוגיות קפה
עוגיות קפה קלות להכנה, ישדרגו לכם את הקפה של הבוקר – ולא משנה איך אתם אוהבים אותו.

הרכיבים
כוס וחצי קמח, 2 כפות של נס קפה, 1 ביצה, כפית אבקת אפיה, שליש כוס שמן

ההכנה
מערבבים את כל החומרים בקערה, עד לקבלת מרקם אחיד של בצק. מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה וקורצים עוגיות קטנות. מכניסים לתנור אשר חומם מראש ל-180 מעלות, למשך רבע שעה. מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר – ניתן לפזר על העוגיות אבקת סוכר.

בראוניז עם קפה

כל מי שאוהב בראוניז ליד הקפה שלו, ימצא את עצמו סביר להניח נלהב במיוחד מהשילוב בין 2 הדברים האהובים האלו.

הרכיבים לבסיס
150 גרם שוקולד מריר, 150 גרם חמאה, 4 ביצים, 100 גרם סוכר, כף קמח, 2 כפות אגוזים קצוצים

הרכיבים למוס קפה
120 גרם סוכר, 4 חלמונים, 2 מיכלי שמנת מתוקה, כף קפה נמס מומס (אפשר להשתמש גם בכוס אספרסו או סוגי קפה אחרים).

ההכנה
מתחילים בהמסת השוקולד והחמאה. עוברים להקצפה במיקסר של הביצים עם הסוכר. מוסיפים את הקמח לתערובת של השוקולד והחמאה ומערבבים, ומוסיפים בתנועת קיפול את הביצים המוקצפות. בשלב הבא, מעברים לתבנית מפזרים את האגוזים על העוגה. האפייה אמורה להתבצע בחום של 170 כרבע שעה.

הכנת מוס הקפה, מתחילה בהקצפה של השמנת המתוקה עם הקפה, עד לייצוב הקצף. מניחים את הקצפת במקרר למספר שעות. בשלב הבא מקציפים את החלמונים עם הסוכר ומקפלים את התערובת לתוך השמנת. את התערובת מורחים על העוגה. מקררים את העוגה לפני ההגשה.

מילקשייק קפה

המשקה האהוב קפה, יכול להוות גם כבסיס למשקה אהוב לא פחות מילקשייק – להלן, המתכון למילקשייק המושלם.

הרכיבים
מנת אספרסו קצר, חלב קר, קוביות קרח, גלידה בטעם מועדף: שוקולד, וניל או ריבת חלב.

ההכנה
מוספים לשייקר, כף גלידה, קוביות קרח, ואת מנת האספרסו, מנערים את השייקר עד ליצירת מרקם אחיד מוזגים את המשקה לכוס גבוהה.

מנערים היטב עד לקבלת מרקם אחיד של שייק, ומוזגים לכוס.

ניתן גם לעטר בסירופ שוקולד מלמעלה.

גלידת קפה ביתית
גלידה פשוטה להכנה וטעימה להפליא בטעם קפה.

הרכיבים
500 מ"ל שמנת מתוקה, חבילת שוקולד מריר, קופסא אחת של חלב מרוכז וממותק, שבבי שוקולד, כף יין, כפית גדושה של קפה נמס, 2 כפות מים, כפית של תמצית קפה.

ההכנה
מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים להקציף עד לקבלת מרקם יציב.

מוסיפים לבסיס את תוספות הקפה, מעבירים לקופסא ומקפיאים.

אם אתם מעוניינים בגלידת שוקולד ולאו דווקא בגלידת קפה, תוכלו להמיס את השוקולד בקערה, להוסיף יין ולערבב. להוסיף את שביבי השוקולד, ולהקפיא.

About צוות האתר

צוות האתר
מגזין תוכן ויראלי וחדשותי במגוון נושאים כמו טכנולוגיה, זוגיות, כלכלה ועוד. רוצים לכתוב לנו? צרו קשר.

Check Also

קישוטי עוגות

3 דרכים לקשט את העוגה כמו בקונדיטוריה

מסתבר, שלשם הכנת עוגה מושלמת, כאילו יצאה כרגע מן הוויטרינה של קונדיטוריה משובחת, לא חייבים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *