עמוד הבית » בריאות ותזונה » איך מטפלים בשעורה בעין
שעורה בעין

איך מטפלים בשעורה בעין

מי מאיתנו לא מכיר את התופעה – הנפיחות, הכאב, אי הנוחות, והמפגע האסתטי, המכונים  שעורה. השעורה פוקדת כמעט כל אדם בשלב זה או אחר של חייו, היא נפוצה מאוד בקרב ילדים, אך גם בני נוער ומבוגרים סובלים משעורה מפעם לפעם. טיפול בשעורה בעין מתבסס בעיקר על ניקיון, חימום, והמתנה, וברוב המקרים התופעה תחלוף לאחר שבוע עד עשרה ימים. לפניכם עצות וטיפים בנושא טיפול בשעורה בעין.

 

מהי שעורה בעין

 

לפני שנרוץ לטפל בשעורה, הסבר קצר על התופעה: השעורה היא למעשה בלוטת שומן הממוקמת על העפעף, שנסתמה מתאי עור מתים ולכלוך, והזדהמה. הצטברות השומן שלא יכול לצאת, וכמו כן הזיהום, יוצרים נפיחות וכאב, ובמקרים קשים הנפיחות מהווה מפגע אסתטי, בנוסף לאי הנוחות הפיזית. בניגוד לסברה הרווחת, מסתבר ששעורה אינה מדבקת, והדרישה שלא לשלוח לגנים פעוטות עם שעורה בעין אינה מוצדקת.

 

חימום

 

הטיפול המומלץ לזירוז ההחלמה, ולהקלה על הלחץ במקום, הוא חימום השעורה. תרופת הסבתא הידועה – הנחת תיון חם על העפעף, יעילה, אולם נחיצות התיון מוטלת בספק, יש שיטענו שבתה השחור קיימים חומרים המסייעים לזירוז התהליך, ולריפוי, ויש שיאמרו שכל העניין הוא החימום. מה שבטוח הוא שחימום השעורה ממיס את השומן ומסייע לפתוח את הסתימה. מומלץ לעשות זאת דווקא עם ביצה קשה, שכן הביצה נוטה לשמור על חומה לאורך זמן, בעוד שצמר גפן, מגבת, או תיון, יתקררו מהר, ותצטרכו להחליפם שוב ושוב. הקפידו שלא ללחוץ על המקום, רק להניח את האמצעי המחמם. אם אתם משתמשים בצמר גפן טבול במים חמים, תוכלו לשלב תנועות הברשה עדינות על העפעפיים, מן המרכז כלפי חוץ, להמרצת תנועת השומן החוצה מן הבלוטה.

 

ניקיון

 

חשוב לשמור על ניקיון העפעף, על מנת שהשעורה לא תזדהם עוד יותר, לשם כך תוכלו לשטוף את העין במים חמימים עם מעט סבון עדין, המיועד לעור הפנים, או בשמפו לתינוקות. יש להקפיד להשתמש בסבון עדין, שכן אינכם מעוניינים ליצור גירוי נוסף במקום. טבלו מקל לניקוי אוזניים בתמיסת המים והסבון, ונקו בעדינות את העפעפיים. חזרו על פעולה זו מספר פעמים ביום.

 

הפחתת עומס

 

כדי לטפל כראוי בשעורה בעין, יש ליצור מצב של כמה שפחות גורמים שיכולים ליצור גירוי, ולהפריע להחלמה. לכן, הימנעו ממריחת מוצרי איפור על העפעף, ומהרכבת עדשות מגע עד שהשעורה נעלמת.

 

משחה אנטיביוטית

 

אם השעורה מאוד נפוחה, ויוצרת אי נוחות גדולה, או שכעבור מספר ימים אינכם חשים הקלה, גשו לרופא המשפחה, והתייעצו עמו. סביר להניח שהרופא ימליץ על שימוש במשחה אנטיביוטית, שתאיץ את ההחלמה, ותסייע לעפעף לשוב למימדיו וצורתו הטבעיים.

 

טיפול בשעורה בעין – עשה ואל תעשה

 

  • השתדלו להימנע מגירוד ושפשוף המקום.
  • שמרו על ניקיון העפעף, והימנעו משימוש במוצרי איפור עד שהשעורה מחלימה.
  • אל תנסו לפוצץ את השעורה בכוח.
  • אם אינכם חשים הקלה כעבור מספר ימים – גשו לרופא המשפחה.

 

 

קישורים מועילים

 

 

 

 

 

 

About צוות האתר

צוות האתר
מגזין תוכן ויראלי וחדשותי במגוון נושאים כמו טכנולוגיה, זוגיות, כלכלה ועוד. רוצים לכתוב לנו? צרו קשר.

Check Also

מעבדות מחקר ופיתוח בתעשיות המזון, הקוסמטיקה , הרפואה ועוד, זקוקות לאמצעי אחסון , קירור והקפאה מקצועיים, יעילים ואמינים. חברות שונות מייצרות מקררים ומקפיאים ייעודיים למעבדות מחקר – מה הם התקנים והדרישות על פיהם נמדדים המקררים, ואילו מקררים למעבדות מחקר קיימים בשוק – על כך בשורות הבאות. תקן 126 חומרים שונים זקוקים לתנאי אחסון שונים, וכשמדובר בחומרים לצורכי מחקר בתעשיות המזון, הקוסמטיקה, והרפואה, הקפדה על נהלי אחסון קירור והקפאה מתאימים הכרחית לשמירה על סטנדרטים של היגיינה, בריאות הציבור ותקינות המחקר. לצורך כך, הוציא משרד הבריאות תקן שנקרא תקן 126, המגדיר תנאי אחסון, קירור והובלה של תכשירים ותרופות בתעשייה, ברשתות המסחר, בבתי המרקחת ובמעבדות המחקר. על כל מערכות הקירור והאחסנה בתעשייה לעמוד בתקן זה. לכן אם ברצונכם לרכוש ציוד קירור והקפאה למעבדת מחקר, דרשו קודם כל תעודה המעידה על עמידה בתקן 126. מגוון מקררים ומקפיאים חברות המתמחות בייצור מקררים ומקפיאים למעבדות מחקר מציעות מגוון דגמים של מקררים ומקפיאים בעלי נפח וטמפרטורות קירור שונים, בהתאם לצורך. הדגמים נבדלים זה מזה בטמפרטורת הקירור, בנפח האחסון ובעיצוב, כאשר טכנולוגיות הקירור המתקדמות מאפשרות בקרה ושליטה על הטמפרטורה בתאי האחסון, נעילה מבוקרת של המקרר ואף ניטור של הלחות בתא האחסון. בין השאר תמצאו מקררים מותאמים לאחסון דם, מקפיאים להקפאה עמוקה בטמפרטורות של עד מינוס 60 מעלות צלסיוס, מקררים קומפקטיים, ומקררים המותאמים לאחסון חמרים עדינים, הדורשים תנאי אחסון מבוקרים ויציבים במיוחד. כמו כן, ניתן למצוא מקררים למעבדות בעלי דלתות זכוכית שקופות, או דלתות אטומות. ולידציה כל המקררים לשימוש במעבדות צריכים לעמוד בתקן 126, וכן לעבור בדיקות ולידציה - הוכחה מתועדת, לאישור כי הם עומדים בתקנים, בתנאים הנדרשים, ובתיאור המוצר. מקררים ומקפיאים למעבדות חייבים לעמוד בבדיקות ולידציה, קיימות מספר בדיקות, ביניהן שלוש בדיקות ולידציה הכרחיות: • IQ – ולידציה להתקנה של המכשיר • OP – ולידציה לפעילות המערכת • PQ – ולידציה לביצועי המערכת. כשאתם רוכשים מקררים למעבדת המחקר שלכם, רכשו מקררים העומדים בתקן 126, ובבדיקות IQ, OQ , PQ. אם הספק אינו יכול לספק תעודות המאשרות עמידה בתקנים וולידציה, חפשו ספק אחר. ציוד מקצועי איכותי טכנולוגיות הקירור המתקדמות הקיימות כיום מאפשרות למפעילי מעבדות מחקר לרכוש מקררים ומקפיאים המותאמים במיוחד לצורכי המעבדה, ולאחסון החומרים בהם צוות החוקרים משתמש. ציוד קירור והקפאה מתאים מאפשר לצוות לאחסן את החומרים בתנאים אופטימאליים, וכך לבצע מחקר איכותי ואמין. מקררים למעבדות מאפשרים לחוקרים לשמור את חומרי המחקר בתנאים אידיאליים, תוך שמירה על טמפרטורת אחסון ותנאי אחסון יציבים. ברכישת ציוד מקצועי למעבדות לא כדאי להתפשר, ובכדי לערוך ניסוי איכותי ואמין יש לרכוש את הציוד הטוב והמתקדם ביותר שניתן, לכן יש לפנות לספק אמין העובד עם מספר חברות מובילות בתחום, ולרכוש מקררים ומקפיאים מקצועיים, ואמינים, העומדים בכל התנאים והבדיקות הנדרשים.

סוגי מקררים למעבדות מחקר ותפקידם

מקררים למעבדות- למה צריך אותם? מעבדות מחקר ופיתוח בתעשיות המזון, הקוסמטיקה , הרפואה ועוד, זקוקות …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *