עמוד הבית » אוכל » עוגות גבינה קפואות: 2 מתכונים קרירים לימי הקיץ הלוהטים
עוגת גבינה

עוגות גבינה קפואות: 2 מתכונים קרירים לימי הקיץ הלוהטים

איזה כיף שהקיץ מביא איתו מתכונים מרעננים עם מאכלים שעוזרים לנו לשרוד את החום הכבד. כי בינינו, אין כמו להתפנק בקינוח קריר ומתקתק כשבחוץ השמש זורחת בשמיים ומחממת ברכות. בעקבות גל החום הכבד שתקף אותנו השבוע התחלנו לחשוב על דברים שימתיקו לנו את השרב ובסופו של דבר, הגענו להחלטה שאין כמו עוגת גבינה עסיסית שהרגע יצאה מהמקרר – כדי להתנחם איתה ביום קיץ לוהט. כשתנעצו בה את הכפית, היא תחתך ברכות והביס הראשון יביא איתו מרקם אוורירי משגע וחגיגת טעמים שלא תוכלו לסרב לה. תאמינו לנו, ניסינו כל כך הרבה עוגות גבינה וחזרנו הנה רק כדי לספר לכם על השתיים המוצלחות ביותר שטעמנו. קבלו אותן!

עוגת גבינה קרה על מצע לוטוס

מצרכים:

  • 2 גביעים של גבינה לבנה
  • 1 יוגורט במתיקות מעודנת
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס חלב
  • 15 גרם ג'לטין
  • עוגיות לוטוס (אפשר להשתמש גם בביסקוויטים)

 אופן הכנה:

טבלו את עוגיות הלוטוס בחלב, כך שיהיו רכות, אך לא מדי, כדי שלא יתפרקו. יש לתת להן טבילה מהירה ומיד להניח אותן בתבנית פאי 24 מטפלון. רפדו כך את כל בסיס התבנית.

כעת, בסיר, ערבבו על אש קטנה את מה שנותר מכוס החלב (כשלושת רבע כוס) והוסיפו את הג'לטין. המשיכו לבחוש עד למצב שלפני רתיחה. כבו את האש והמשיכו לערבב עד שהג'לטין נמס והתערובת שלכם במרקם אחיד. סננו את הנוזל והעבירו למקרר לקירור. הקציפו את השמנת המתוקה, הוסיפו בהדרגה את גביעי הגבינה, היוגורט, הסוכר ואת התערובת של החלב והג'לטין. ערבבו היטב עד לקבלת המרקם הרצוי ופזרו את הבלילה באופן אחיד בתבנית מעל עוגיות הלוטוס. זהו, הגענו  לשלב בו אנו נאלצים להיפרד ממנה לכמה שעות טובות לטובת ייצוב במקרר. אבל אז, כשהיא תצא משם במלוא הדרה, כל מה שיישאר לנו הוא לשפר לה את הנראות (הטובה ממילא!) ולהפוך אותה למגרה אפילו יותר.

הצעת הגשה:

פוררו מעל העוגה חתיכות קצוצות דק של עוגיות חמאה וגרדו שבבי שוקולד, זה מוסיף טעם אבל בעיקר מקשט ומכניס צבע. תוכלו לקשט בדרכים נוספות כמו זיגוג של ריבת חלב, קרם תותים וכל תוספת שהופכת את העוגה למעניינת וטעימה יותר בבטן.

עוגת גבינה קרה ובריאותית

מצרכים:

  • חצי כוס חלב
  • 3/4 כוס סוכר
  • 15 גרם ג'לטין
  • קופסא וחצי גבינה לבנה
  • שתי כפות שמנת חמוצה
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 150 גרם סילאן
  • תמרים קצוצים
  • פיסטוקים קצוצים
  • פרוסות שקדים
  • חמוציות/צימוקים

אופן הכנה:

רפדו בנייר אפיה תבנית עגולה בקוטר 26. כעת, צקו לתוכה את תערובת התמרים, הפיסטוקים, השקדים והחמוציות והביאו אותם לכדי עיסה אחידה. בקערה נפרדת, ערבבו גבינה לבנה, סוכר ושמנת חמוצה עד שהסוכר נמס, הניחו בצד. בינתיים, מזגו את החלב לסיר קטן, חממו על האש וכבו אותה כאשר הוא מגיע למצב רתיחה. הוסיפו את הג'לטין וערבבו עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד. כשהג'לטין נמס – הוסיפו אותו לתערובת הגבינה ואליהם הוסיפו את השמנת המתוקה רק אחרי שתקציפו אותה בנפרד היטב. הוסיפו חצי מכמות הסילאן לתערובת וערבבו בעדינות. העבירו את התכולה לתבנית, פזרו מעליה את שאריות הסילאן והמשיכו בערבוב עדין וקליל (אין צורך להגיע לאחידות ולמהול את הסילאן באופן מלא, רק לתת נגיעות קלות של ערבוב). ועכשיו הגענו לחלק הקשה – ההמתנה. הכניסו את העוגה למקפיא והוציאו אותה לאחר 5 שעות.

הצעת הגשה:

פזרו מעל מגוון פירות יבשים, צימוקים וחמוציות אשר יתנו לעוגה טעם משגע! אם אתם רוצים מרקם יותר קריספי  השתמשו בפרוסות שקדים או בפיסטוקים. אל תשכחו להוסיף רוטב סילאן מעל ו…בתאבון.

About צוות האתר

צוות האתר
מגזין תוכן ויראלי וחדשותי במגוון נושאים כמו טכנולוגיה, זוגיות, כלכלה ועוד. רוצים לכתוב לנו? צרו קשר.

Check Also

שוקו חם

טריק מדליק להכנת שוקו

אין דבר שילדים יותר אוהבים משוקו – לפני השינה, בבוקר, עם עוגיות או בערסל בעודם …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *